Εργαστήρι Φιλοσοφίας για Παιδιά & Εφήβους

Εργαστήρι Φιλοσοφίας για Παιδιά & Εφήβους

Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό σας ανακοινώνουμε μια νέα δραστηριότητα της Σχολής μας… 

Φιλοσοφικό Εργαστήρι

για Παιδιά & Εφήβους!!

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

στον Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαίχθων

Παλλάδος 24-26 Ψυρρή, Αθήνα

ΔΥΟ ΤΜΗΜΑΤΑ

ΠΑΙΔΙΑ (6-11 ετών): 12:00 – 13:00 μμ.

Φιλοσοφικό Παιγνίδι με τα Δελφικά Παραγγέλματα!

ΕΦΗΒΟΙ (12-18 ετών): 13:30 – 15:00 μμ.

Πλατωνική Φιλοσοφία, Διάλογος & Διαλογισμός για Νέους

“Ο Νους δεν είναι ένα Δοχείο που πρέπει να γεμίσει

Αλλά μια Φωτιά που πρέπει να Ανάψει!”

Πυθαγόρας

Αγαπημένοι Φίλοι της Ελληνικής Φιλοσοφίας και Συνοδοιπόροι Φωτός,

Με μεγάλη συγκίνηση και χαρά σας ανακοινώνω την υλοποίηση ενός “καλέσματος” το οποίο, έχοντας γεννηθεί εδώ και πολύ καιρό, έρχεται τώρα η ώρα και οι συνθήκες να εκδηλωθεί!

Το πρώτο Φιλοσοφικό Εργαστήρι για παιδιά και εφήβους!
Ένα εργαστήριο όπου μέσα από παιγνίδι, κύκλο, διάδραση, μουσική,  διαλεκτική, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε μαζί με τους μικρούς μας φίλους την Ελληνική Παιδεία, την γλώσσα και την φιλοσοφία μας βιωματικά! Να έρθουμε σε επαφή με τις αρχές του Ελληνικού τρόπου θέασης και ήθους, τις αρετές, καθώς και την ορθή ψυχική καλλιέργεια που απευθύνεται στον άνθρωπο ολιστικά – στην ψυχή, την νοημοσύνη και την ανάπτυξη συναισθηματικής νοημοσύνης.

Ιδιαίτερως αυτήν την εποχή όπου η παιδεία αντιμετωπίζεται σε μεγάλο βαθμό και από αρκετους φορείς ως μια τεχνοκρατική διαδικασία πληροφόρησης και παραγωγής εργατικού δυναμικού, παρά μια τέχνη με στόχο την ψυχική καλλιέργεια, την ηθοπλασία και την διάπλαση ενάρετων, συνειδητών και ευτυχισμένων ανθρώπων σε σύνδεση με τον εαυτό τους και τα ταλέντα τους, αυτο το Εργαστήριο έρχεται ως ένα εγχείρημα να παρέχουμε στα παιδιά μας ~ που είναι οι καρποί και τα κλαδιά μας, το μέλλον και τα όνειρά μας! ~ μια παιδεία όσο το δυνατόν πιο υγιή με βάση την Ελληνική φιλοσοφία και Παιδαγωγική – την οποία, εξάλλου, τόσοι άλλοι λαοί στον κόσμο χρησιμοποιούν ως παράδειγμα για τα παιδαγωγικά τους συστήματα.

Το πρώτο μας εργαστήρι φιλοσοφίας θα λάβει χώρα το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022, στον φιλόξενο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Παλαίχθων Αθηνών.

Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί σε δύο κύκλους ανάλογα την ηλικιακή ομάδα – σε παιδιά 6 έως 11 ετών και Εφήβους 12 έως 18 ετών.

12:00 – 13:00: Ομάδα παιδιών 6-11 ετών

 *Δελφικά Παραγγέλματα μέσα από Κύκλο και Παιγνίδι!*

13:00- 15:30: Ομάδα εφήβων 12- 18 ετών

* Πλατωνική Φιλοσοφία, Φιλοσοφικός Διάλογος και Διαλογισμός*

~ * ~

Σας ενημερώνουμε πως το σεμινάριο παρέχεται Ελεύθερα σε όλα τα παιδιά & εφήβους!

Οποιαδήποτε δωρεά σας, μικρή ή μεγάλη, είναι ευπρόσδεκτη καθότι μας βοηθάει να μπορούμε να συνεχίζουμε και να διευρύνουμε το έργο μας που αφορά την μετάδοση της Ελληνικής Παιδείας για την ωφέλεια όλων των όντων!    *

Για να συμμετέχετε είναι απαραίτητο να δηλώσετε την συμμετοχή σας μέσω συμπλήρωσης φόρμας στον παρακάτω σύνδεσμο, ή μέσω τηλεφώνου ή email. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Κλείστε την θέση σας Τώρα!
Παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε βοήθεια ή απορία.

Με Αγάπη, Φως, Αφοσίωση,

Αθηνά

& Ομάδα Αθηνάς

Εμπνέεστε από το έργο μας και θέλετε να στηρίξετε την δράση μας;

Μπορείτε να στηρίξετε το Ταμείο Υποτροφιών & Δωρεών που μας δίνει την δυνατότητα να συνεχίσουμε ενεργά και πιο δυναμικά το έργο μελέτης, διάσωσης και διάδοσης της Ελληνικής και Φιλοσοφικής μας Κληρονομιάς σε ολοένα και περισσότερους ανθρώπους με ολοένα περισσότερους τρόπους!

Σας ευχαριστούμε θερμά!!

Εμπνέομαι να Δωρίσω στο Ταμείο Υποτροφιών!

Γραφικές τέχνες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *